Клуб Лятна Академия

Ако искате вашето дете да прекара едно забавно и изпълнено с приключения лято, запишете го в нашия клуб!

Защо точно на село?

С това начинание целим, да популяризираме живота на село, на чист въздух, извън града, да насърчим любопитството на децата към здравословната храна и активния начин на живот, както и чрез интерактивни игри да научават по естествен начин нови и полезни за тях неща.

Методи, които ще използваме:

Валдорфска педагогика, Монтесори педагогика, Естествено учене, Сугестопедия, ненасилствена комуникация (ННК), позитивна психология и др.

Хора, ангажирани с децата: Учител, психолог, еколог, музикант

Куполно конопена работилница

Желаете да се научите как се работи с конопен бетон или hempcrete. Заповядайте на тридневен конопен работен лагер /кръжок/, в който ще научите и усвоите техники за работа с индустриален коноп и hempcrete.

Лагера ще се проведе във ‚Фермата на Деа, където има построен купол с диаметър от 4м (малко бунгало, къщичка). По време на курса ще се запознаете с куполното строителство, различни връзки – конектори. Запознаване със конопа като строителен материал и приложение в строителството. Ще изпробвате и направите различни смеси от:

–       Хемпкрийт и лавандула смес ( изолираща материя с коноп и вар)

–       Прилагане с кофраж, приготвяне на тухли и панели

–       Прилагане в куполна конструкция; направа на стени от хемпкрийт

–       Изработване на папирус

Отпадъци

Еднодневно обучение за начини и полезни практики за генериране на по-малко отпадъци.

Лятна случка 2017-2018

И през двете години 2017-та и 2018-та, се включихме във фестивала като допълвахме основната програма. Заедно направихме вертикална градина, рисувахме кратунки, саксийки, сяхме репелентни растения, стреляхме с лък. Също така участвахме и с лекции като Строителство с естествени материали, конструкция на геодом, водено от арх. Таня Реванска и Антон Тодоров, беседа за Родителските кооперативи, беседа за методи на алтернативно земеделие. Благодарни сме на организаторите, че ни направиха част от фестивала.

Здраей, здраве Ямбол 2018г.

Участие на фестивала „Здраей, здраве Ямбол 2018г, с представяне на продукти, собствено производство и куполна конструкция.

Ден за революция в храненето 2018

Кампанията “Ден на революцията в храненето” 2018 на Фондация „За храната“ под надслов “Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар” съвместно проведохме на 18 май. Беше организирана детска кулинарна работилница в бистро Мики, Ямбол и сътворихме с децата лесни здравословни рецепти, които могат да си приготвят и сами в къщи.

Каузата за детското хранене се споделя в цял свят от доброволци, които участват в движението Food Revolution, създадено от популярния готвач Джейми Оливър. Идеята е да се подобри цялостно културата на децата към консумиране на по-здравословни продукти.

В цяла България се включиха се повече от 2000 деца и 350 доброволци от 23 български града. Много от работилниците бяха организирани в детски градини и училища.

Организиране на „Ден за революция в храненето 2018“ за град Ямбол, с подкрепата на Фондация „За храната“Участие на фестивала“ Лятна случка“2017;2018г. с дейности като направа на вертикални градини, стрелба с лък, беседа по алтернативно земеделие, беседа за родителските кооперативи, беседа конструкция на геодом, популяризиране на работата ни като сдружение.

Строителство на геодом

Еднодневно обучение за строителство на конструкция на геодом

Революция в храненето 2019

За поредна година сдружение „Деца на природата” се включи в националната кампания „Революция в храненето”. Тя е организирана от Фондация „За храната” и тази година тя протича под мотото „Не яж „боклуци”, яж зеленчуци”. Този път участвахме на 17-ти в Kitchen & Bar По ноти – Ямбол, както и на 18-ти във Фермата на Деа – с.Тамарино. По традиция готвихме лесни здравословни вкуснотийки, които децата могат да си приготвят сами у дома.

Фондация “За храната” провежда националната кампания “Ден на революцията в храненето” за трета поредна година в големи и малки населени места. В кампанията се включиха над 1000 доброволци – родители и учители от почти 70 населени места. Те организираха 220 безплатни детски кулинарни работилнички за 7000 деца.

Изграждане на куполна къща

Двудневно обучение за изграждане на куполна къща.